Energia-avustus

Ota yhteyttä

Avustusta on mahdollista saada moniin eri energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin. Oleellista on, että rakennuksen energiatehokkuus parantuu riittävästi rakentamisvuoden tasoon verrattuna. Vaadittu parantuminen on omakotitaloissa 44%, rivitaloissa 36% ja kerrostaloissa 32%. Jo aiemmin tehdyt toimenpiteet otetaan huomioon energiatehokkuuden parantumista laskettaessa. Avustuksen suuruus on 4000€, kuitenkin enintään 50% hyväksytyistä kustannuksista.

Prosentuaalista parantumista ei edellytetä, jos suunniteltujen korjausten jälkeen saavutetaan ”lähes nollaenergiataso”. Tässä vaihtoehdossa avustuksen suuruus on 6000€, kuitenkin enintään 50% hyväksytyistä kustannuksista. 

Hyväksyttävien kulujen suuruus on erilainen eri toimenpiteillä. Esim. öljylämmityksestä luopumisen kuluista on 100% hyväksyttäviä ja niistä saa avustusta 50% eli käytännössä avustusta saa puolet (kuitenkin max 4000/6000€). Aurinkoenergian hyödyntämisestä on vastaavasti hyväksyttäviä kuluja 50% ja tästä saa avustusta 50% eli käytännössä avustus on 25%. ARA:n sivuilla on tarkempi lista eri toimenpiteiden hyväksyttävistä kuluista.

Esimerkkejä energiatehokkuutta parantavista toimenpiteistä:

  • lämmitysjärjestelmän uudistaminen tai täydentäminen
  • ilmanvaihdon lämmön talteenoton hyötysuhteen parannus
  • lisäeristäminen
  • aurinkoenergian hyödyntäminen
  • ikkunoiden tai ovien uusiminen

Meillä on laaja käytännön kokemus eri toimenpiteiden vaikutuksista ja pystymme yleensä jo puhelimessa arvioimaan, onko avustusta mahdollista saada vai ei. Meille voi aina soittaa ja neuvomme ovat ilmaisia.

ARA suosittelee tarvittavien laskelmien tekemiseen pätevöitynyttä energiatodistuksen laatija, jollainen me siis olemme. Teemme tarvittavat laskelmat ja avustamme hakemuksen tekemisessä tai tarvittaessa haemme avustusta puolestanne.

Ota rohkeasti yhteyttä!